In lunile de vara, spatiile exterioare sunt in centrul atentiei in fiecare casa.

Orice moment al zilei este o scuza buna pentru a manca in familie, a bea ceva cu prietenii sau a muta spatiul de lucru – cel putin pentru o vreme – in aer liber.

Prin urmare, decorarea balconului este una dintre tendintele cheie de decorare pentru acest sezon.

La fel ca orice alta incapere din casa, decorarea balconului si transformarea lui intr-un spatiu atractiv, in care sa te simti in largul tau, este posibila si cu ideile potrivite.

Iluminatul, mobilierul de exterior, plantele si alte elemente decorative te pot ajuta sa-ti transformi balconul intr-un loc unic pentru a te bucura de vara.

Iata sfaturile, ideile si sfaturile noastre pentru decorarea balconului.

Amenajarea balconului inchis

Balcoanele inchise au avantajul ca-ti ofera un spatiu util, pe care il poti exploata in deplina siguranta, dincolo de expunerea la factori meteorologici.

Un balcon inchis iti va permite sa amenajezi folosind mobilier special sau corpuri de iluminat pentru interior, fara grija ca acestea s-ar putea uda din cauza ploii sau a zapezii.

De asemenea, balconul va fi protejat de vant si zapada, elemente specifice anotimpului rece.

Pentru a amenaja un balcon inchis, posibilitatile sunt infinite, iar acestea depind in mare parte de spatiul disponibil, dar si de preferintele personale.

Coltul de lectura

Un balcon inchis poate fi transformat, cu usurinta, intr-un minunat colt de lectura daca incluzi in amenajare un fotoliu confortabil, o masuta si, eventual, o mica biblioteca.

O perdea diafana si cateva corpuri de iluminat cu lumina calda vor schimba total imaginea de ansamblu si iti vor permite sa te bucuri de un colt de rasfat, alaturi de povestile tale favorite.

Locul de relaxare

Daca vrei sa te bucuri de privelistea diminetii, in compania unei binemeritate cesti de cafea, amplaseaza o masuta de cafea si doua scaune confortabile, creand, astfel, o zona de relaxare.

Cateva plante de interior sau o vaza cu flori, eventual, cateva etajere asezate pe glafuri din piatra naturala si chiar un mic fotoliu sau taburet ar trebui sa te ajute sa amenajezi discret balconul, astfel incat acesta sa fie coltul tau de liniste.

Zona de studiu

Daca ai nevoie de un spatiu in care sa inveti, balconul poate fi cea mai buna solutie.

Un birou mic, pentru adulti si un scaun de birou, o lampa cu lumina calda si un mic raft cu actele si cartile necesare iti vor oferi exact amenajarea de care ai nevoie pentru studiu.

Amenajarea balconului deschis

Odata cu sosirea vremii frumoase, creste utilizarea si bucuria de a folosi spatiile exterioare din casa.

Marele avantaj al balcoanelor deschise este ca ne permit sa ne bucuram de vremea buna si de aerul curat.

Dar inainte de a incepe sa iti decorezi balconul, gandeste-te la ceea ce ai vrea sa faci acolo.

Il vei folosi pentru a citi? Pentru a lua micul dejun si cina in companie? Pentru a discuta si a bea ceva?

In functie de ceea ce intentionezi sa faci in spatiul tau, vei cauta mobilier care sa se adapteze nevoilor tale.

Pentru a manca, de exemplu, ideal este o masa mica si inalta, cu un scaun confortabil, pe care il poti completa cu o perna de exterior.

Pentru a citi, poti cauta un hamac, un balansoar, un leagan sau niste fotolii inclinate, care sunt confortabile pentru a te bucura de placerea lecturii.

Intre timp, daca ideea este de a crea o zona de relaxare pentru a sta de vorba si a bea un pahar, ideal ar fi sa folosesti cateva fotolii din puf sau banci care sa se potriveasca spatiului tau, impreuna cu o masa joasa pe care sa iti asezi bauturile.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}