Fara indoiala, unul dintre materialele care este prezent in decorarea si designul tuturor locuintelor este lemnul, iar acest lucru include si nuantele sale existente.

Fiecare piesa de mobilier, de asemenea, daca ai pardoseli si tavane din lemn, este insotita de culori asortate sau contrastante in tapiteria elementelor de mobilier, dar si a peretilor casei.

Astfel, alegerea culorilor lemnului si a celor care le completeaza, poate face ca nuanta lemnului sa iasa mai mult in evidenta sau sa o faca mai inchisa sau mai intunecata, precum si sa intunece sau sa lumineze camerele.

In cazul stilurilor de design clasic sau rustic, gasim, in general, tonuri inchise de lemn, in timp ce in cazul stilurilor minimaliste sau moderne, sunt preferate tonurile deschise de lemn, insa ceea ce va da nota finala stilului unei case este alegerea culorii, atat pentru suprafetele acoperite, cat si pentru textile in general.

Acum trebuie sa te gandesti daca este mai bine sa alegi culori care sa se potriveasca sau sa contrasteze cu nuanta lemnului.

In articolul de astazi, vom vorbi despre combinarea nuantelor de lemn in amenajarile interioare, si in care speram ca vei gasi idei care sa te inspire.

Alege piesele importante de mobilier in aceeasi nuanta

Pentru a obtine un efect cromatic placut, indiferent de incapere, este recomandat ca piesele majore de mobilier sa aiba aceeasi nuanta, astfel incat sa asiguri coeziunea culorilor lemnului.

In acest sens, canapelele, fotoliile sau masuta de cafea pot avea parti din lemn in tonuri medii, in timp ce accesoriile mici, precum ramele tablourilor sau lampile pot fi alese in tonuri mai deschise sau mai inchise, in functie de preferinte.

De pilda, poti alege niste scaune sau fotolii cu structura din lemn de fag ori stejar si cu tapiterie din catifea, care se potrivesc de minune in jurul unei mese mari.

Combina nuantele de lemn prin intermediul accesoriilor

In amenajarile interioare poti crea efecte vizuale deosebite, folosind nuante de lemn diferite. Opteaza pentru tonuri diferite de lemn, pentru fiecare camera in parte. In timp ce o incapere poate fi mobilata cu piese din lemn de fag, in cealalta camera se pot regasi obiecte de mobilier din lemn de cires.

Pentru a combina armonios aceste doua nuante diferite de lemn, poti adauga accesorii simple, dar de efect, care sa includa nuanta lemnului predominant in camera opusa.

Echilibreaza nuantele diferite de lemn din incapere

O camera ideala din punct de vedere estetic trebuie sa fie echilibrata din punct de vedere vizual. Daca te orientezi catre nuante diferite de lemn la nivelul pieselor mari de mobilier, acestea trebuie sa fie plasate strategic.

Asaza accesoriile si mobilierul din lemn inchis la culoare intr-o parte a incaperii si foloseste obiectele in nuante deschise intr-un alt colt al camerei, care poate fi folosit ca spatiu pentru relaxare.

Foloseste tapiteria potrivita pentru a imita nuantele de lemn

Daca ti se pare complicat sa echilibrezi nuantele de lemn dintr-o incapere, poti lua in calcul imitarea tonurilor potrivite, prin alegerea tapiteriei.

Astfel, daca tot mobilierul din lemn din locuinta este maro inchis, insa iti doresti sa deschizi spatiul prin culoare, poti alege o piesa de mobilier precum scaunele sau fotoliile accent, tapitate intr-o nuanta calda si deschisa.

Prin intermediul acestei optiuni, vei reusi sa oferi incaperii un suflu nou si elegant, fara prea mari eforturi.

Combina nuantele de lemn cu decoratiuni gri

O combinatie ideala in amenajarile interioare implica folosirea diferitelor nuante de lemn cu decoratiuni gri, culoare care se potriveste cu orice. Daca masa de dining, scaunele si masuta de cafea sunt din lemn deschis la culoare, poti opta pentru un coltar gri sau perne si decoratiuni textile in aceeasi nuanta, alaturi de cateva plante verzi si flori in ghiveci.

Nu evita schemele de culori complementare

Astazi, culoarea deschisa a lemnului a revenit in forta, fiind senzationala in toate stilurile decorative, astfel incat gama de culori care se potriveste cu acest ton de lemn fiind foarte atractiva.

Daca intentia este de a obtine o atmosfera proaspata, culorile pastelate sunt ideale: rozul deschis, albastrul sau verdele aduc un sentiment de calm si de vara in camera. Aceste culori pot fi combinate impreuna pentru a oferi diferite intensitati sau pot fi aplicate separat, iar atunci cand sunt combinate cu culoarea deschisa a lemnului, au capacitatea de a genera senzatia de amplitudine a spatiului.

Atunci cand nuanta lemnului este inchisa la culoare, acesta capata multa influenta vizuala, devenind protagonistul spatiului. Pentru a echilibra decorul, ideal este sa folosesti culori deschise care se combina cu lemnul inchis la culoare, cum ar fi bej, alb murdar sau albastru, pentru materiale textile, cum ar fi covoarele, perdelele si pernele si, de preferinta simple, fara modele.

Daca preferi sa pastrezi un decor monocromatic intunecat, cel mai bine este sa folosesti culori care se asorteaza si care sunt similare cu culoarea inchisa a lemnului, sau o combinatie armonioasa cu mobilierul si tonurile de lemn prezente in decor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Combinarea nuantelor de lemn in amenajarile interioare

  1. Ma bucur sa descopar informatii noi despre cum se pot realiza materiale publicitare creative si atragatoare pentru public. Este esential sa fim mereu la curent cu ultimele tendinte din domeniu si sa ne adaptam constant strategiile de marketing. Acest articol ofera o perspectiva interesanta asupra modului in care se poate atinge succesul in advertising.

  2. Articolul este foarte interesant si ofera informatii utile despre modul in care se pot realiza materiale publicitare de calitate. Este important de retinut ca o strategie bine definita poate face diferenta in randamentul unei campanii publicitare. Recomand acest articol celor interesati de promovarea eficienta a produselor sau serviciilor lor.

  3. Pe langa informatiile tehnice prezentate, articolul contine si sfaturi practice referitoare la modul in care se poate realiza o instalare optima a unui ecran LED, precum si recomandari legate de mentenanta acestuia. Aceste aspecte completeaza perfect informatiile tehnice prezentate si ofera cititorilor o imagine completa asupra procesului de selectare si utilizare a unui ecran LED.

  4. Am apreciat faptul ca autorul articolului a detaliat avantajele si dezavantajele fiecarui tip de ecran LED prezentat, oferind astfel o imagine clara asupra diferentelor dintre ele. Aceste informatii sunt extrem de valoroase pentru cei care intentioneaza sa achizitioneze un astfel de produs.

  5. Articolul este extrem de util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre tipurile de ecrane LED disponibile pe piata si caracteristicile acestora. Informatiile oferite sunt foarte bine structurate si usor de inteles, facand procesul de selectare a unui ecran LED potrivit nevoilor fiecaruia mult mai simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *